Am ceva să-ţi spun… lansarea campaniei & expoziţia ” Feminin” a grupului 4Art

Am ceva să-ţi spun

afisul expozitiei Feminin_site image

Ne dorim să trăim într-o societate modernă, în care nu există discriminare, în care să ne bucurăm cu toţii de beneficiile diversităţii, în care nu există prejudecăţi sau intoleranţă.

Noi avem ceva de spus, aşadar vă invităm sâmbătă, 13 aprilie 2013, orele 18:00 în Légère Live – Piaţa Rosetti, nr. 5, sector 2, Bucureşti, la evenimentul de lansare a campaniei Am ceva să-ţi spun…

În cadrul acestui eveniment  va avea loc vernisajul expoziţiei de artă plastică, intitulată sugestiv, „Feminin”, realizată de grupul 4ART – Cristian Crestincov, Alina Manole, Petre-Emanuel Ghergu, Cosmin Matei, Răzvan Stanciu şi artist invitat Laura Lucia Mihalca, absolventă a Universităţii Naţionale de Artă, secţia Istoria şi Teoria Artei, artist plastic şi jurnalist, care va susţine o conferinţă interactivă intitulată “Arta feministă – între manifest, cauză nobilă, trăire şi spectacol

Nu în ultimul rând, vă invităm să trageţi cu ochiul în culisele spectacolului „…despre femei”,  adaptare după „All about women” de Miro Gavran ce face o analiză modernă a universului feminin în societatea contemporană.

Intrarea este liberă!

Mai multe detalii despre campanie pe www.amcevasatispun.ro

Expoziţia „Feminin” a grupului 4ART va fi găzduită de Légère Cafe Bar Bistro în perioada 6 aprilie – 6 mai 2013

Grupul 4 ART s-a format în toamna anului 2012, după o lungă cunoaștere și participare pe simezele bucureștene. 4 ART a fost inițial alcătuit din patru membrii: Cristian Crestincov, Alina Manole, Petre-Emanuel Ghergu și Răzvan Stanciu. Cel mai nou membru al grupului este Cosmin Matei.
Tinerii artiști vizuali au studii aprofundate în domeniul artelor plastice. Acest lucru fiind
foarte important în alcătuirea grupului, practic fiind un punct de plecare.
Scopurile 4 ART fiind: cel al promovării artei de foarte bună calitate, nu numai în spațile
convenționale – galerii de artă, muzee etc. – ci și în spații nonconvenționale – cafenele, ceainării, cluburi etc. Prin acest aspect grupul dorește ca arta să fie mai aprope de public, mai aproape de fiecare om, indiferent de vârstă, orientare politică sau religioasă etc. Arta celor cinci se adresează tuturor, fără niciun fel de discriminare.
C.V.-urile celor cinci cuprind o bogată participare la expoziții în țară și în străainătate, astfel întregul lor discurs artistic are un parcurs firesc.

Cristian Crestincov este singurul ce alege să aducă arta bidimensională în sfera
tridimensionalului, el fiind sculptor. Căutarea și spiritul creativ îl determină să aducă în prim plan jocul de lumină și umbră, de organizare a plinului și a golului.

Alina Manole singura prezență feminină a 4 ART, a cunoscut o ascensiune rapidă în
domeniul artei vizuale contemporane. Spiritul ludic al artistei îi permite plierea pe numeroase teme și subdomenii artistico plastice – de la graphic design, la pictură de șevalet. Alina Manole dezvăluie publicului un stil propriu, inconfundabil, dând lucrărilor sale o puternică forță creatoare.

Cosmin Matei este cel care ne dezvăluie jocul liniilor și al petelor acomatice. Lucrările lui
Cosmin Matei ne pun în evidență stăpânirea limbajului plastic, al desenului, al compoziției și a tehnicilor specifice artelor grafice.

Petre- Emanuel Ghergu are ca punct de interes arta decorativă, cu multiple căutări în design-ul vestimentar, artă monumentală și restaurare, fiind interesat de transpunerea în operă a spațiului simbolic.

Răzvan Stanciu este cel ce aduce un suflu modern portretului. Alegând să redea chipuri ale oamenilor celebrii, din România și din afara țării, Răzvan ne prezintă o galerie de stări și de personalități ce trec prin filtrul creatorului de artă.

Cei cinci au răspuns provocării de a realiza o expoziție de artă, intitulată Feminin, realizată în cadrul evenimentului Am ceva să spun…, un eveniment ce dezbate problema femeii în societatea contemporană. Prin această expoziție 4 ART subliniază scopul promovării artei fără a face disciminări. În același timp, egalitatea între sexe fiind un pas important în lumea actuală, grupul însuși având atât prezențe masuline, cât și o prezență feminină. Arătând astfel, că prezența femeii în societate poate una cu o importanță majoră în procesul de dezvoltare socială și nu numai.

Eveniment găzduit de:

Légère Live (adresă: Piaţa Rosetti, nr. 5, sector 2, București)

Campanie susţinută de:

Asociaţia Femeilor Universitare – A.F.U.,  Asociaţia Femeilor din România – A.F.R.,  ToţiEgali.ro,  Fundaţia Ileana Mustatză

Parteneri media:

B24fun, Metropotam.ro, Modernism, SapteSeri, In Oras.ro, HipMag, MuzicaBuna.ro, TV City, 4arte.ro, Baboom.ro, Urban.ro, tilllate.ro,  Anyplace.ro, Nights.ro, Port.ro, 4art.wordpress, Art Out.ro, Calendar Evenimente.ro, Ele.ro, The Beat, IConcert.ro, No.3, Concerteazi.ro,  PRwave, Vernisaje.ro, Vreau Arta.ro, Pubbing.ro, Clubul de Presa Transatlantic,  Ceasca de Cultura.ro, Strada FM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: